Jul i Juni

Jul i Juni! Ja, ni hörde rätt! Eftersom Hela Sverige bakar spelas in i maj-juni så kändes det ganska konstigt med ”jul” när man har gått och längtat till sommaren och nu äntligen var den här.

Så här långt fram i programmet var vi framme i jultider. Redan December (skulle det föreställa)! Julgran med julkulor, girlanger överallt och en jäkla massa pepparkaksdeg. Så kul! Till och med julmusik hade dom fixat.

Redan avsnitt 11! Vart tog tiden vägen? Allt hade gått så fort! Semifinal! Nu var det fullt fokus som gällde. Tävlingsnerverna var på topp, fast ändå så pass att dom inte sken igenom.

Dagens paradbak var pepparkakshus och 3,5 timme hade vi på oss. Hur skulle detta gå? Vi hade även vissa kriterier på detta bak. Ett utav dom var att pepparkakshuset skulle vara minst 30×30 cm eller 50 cm högt.

Eftersom jag bor i Uppsala så var det självklart att välja något från min hemstad. Men vad skulle jag välja? Dom två första sakerna jag tänkte på var såklart Uppsala Slott och Uppsala Domkyrkan. Men efter mycket funderingar så valde jag till slut Domkyrkan. Men oj oj, vilken pjäs! Totalt 50 bitar skulle kavlas ut, gräddas, skäras till, klistras ihop och dekoreras. Pjuu vilket träningspass! Och vilken stress för den delen! Jag kan lova er att jag hade träningsverk i en vecka efter det avsnittet. Men kul hade vi!

Skriv kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *