Bounty Cheesecake

Kokos, choklad och salt! JA tack! Bounty har varit en favorit sedan länge för mig. Cheesecake är alltid gott! Så varför inte kombinera Bounty och Cheesecake! Resultatet blev… Hur gott som helst! Varför har jag aldrig tänkt på den kombon förut?
Tänk dig själv, mörk choklad med salt, toppad med krämig kokos och avsluta med mjölkchoklad. Mums!

Här nedan kommer ett jätteenkelt och gott recept med steg för steg som du bara måste prova.
Receptet finns även på receptsidan.

 

1.Sätt ugnen på 150 grader.
Botten- Smula sönder digestivekexen och tillsätt övriga ingredienser. 200 g digestive, 0,5 dl kakao, 0,4 dl strösocker och 1 tsk salt.
Smält 120 g smör och häll i kexblandningen. Blanda ordenligt. Tryck ut ett jämt lager i en form på 20×30 cm.

2.Fyllning- Blanda alla ingredienser med en elvisp och häll fyllningen på kexbotten. 300 g färskost, 200 g creme fraiche, 1 dl kokosflingor, 200 g kokosgrädde, 3 st ägg, 2 msk vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker, 1,5 dl strösocker och 2 msk sirap.

3.Grädda i mitten av ugnen 40 minuter. Efter 40 minuter stäng av ugnen och släpp ut ånga i ca 30 sekunder. Stäng ugnsluckan och låt cheesecake stå kvar i 30 minuter.
Efter 30 minuter ta ut cheesecaken och låt svalna ordentligt innan du ställer i kyl. När kakan är riktigt kall är det dax att skära i önskad storlek.

 

4.Smält 200 g mjölkchoklad och ringla chokladen med sked på varje bit. Toppa med kokosflingor.
Förvara i kylen, går även bra att frysa in.

 

 

Skriv kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *