Tarte Tatin – fransk äppelpaj med rårörd vaniljsås
Tarte Tatin
En äppelpaj du gör upp och ner! Visst låter det konstigt! Men ack så god den är.
Tarte Tatin är en fransk äppelpaj där du först gör en …
Tarte Tatin
En äppelpaj du gör upp och ner! Visst låter det konstigt! Men ack så god den är.
Tarte Tatin är en fransk äppelpaj där du först gör en …
Fransk chokladtårta – Med Chokladtryffel
En krämig, kompakt och alldeles, alldeles, alldeles chokladig tårta som bara smälter i munnen. Tänk er en kombination av chokladtryffel och kladdkaka, exakt så!
En …
Brända Mandlar
Här har ni ett riktigt gott och enkelt recept på brända mandlar.
Jag använde mig av skalade mandlar för en ljusare nyans som dom påminner om snö. Men …
Citronglass
Här har ni världens enklaste citronglass som är himmelskt god. Glass behöver inte vara svårt och du behöver inte någon glassmaskin i det här receptet.
Citronglass med lemoncurd och kondenserad …
En mjuk och alldeles ljuvlig nougat.
I det här receptet använde jag rostade pistage nötter som jag dessutom karamelliserade med lite extra flingsalt för att bryta av det söta i …
Baguetter med Olivolja och Flingsalt
Det finns inget som en nybakad baguette på en söndagsmorgon. Eller någon annan morgon för den delen. Frasig och vackert färgad på utsidan, mjuk och …
Mazarin eller mazarinkaka är, vad jag tycker, barnsligt gott, och som jag alltid tyckt om. Tyvärr så tror jag inte att mazariner är så värst uppskattat nu för tiden som …
Mirror Glaze är en fantastisk teknik för att dekorera mousse tårtor och bakverk. Ursprungligen så kommer det från Frankrike där dom dekorerar massor av bakverk på detta sätt. Det är …