INSTRUCTIONS

Stora Kardemummabullar

En stor bulle att dela på 4. Perfekt till en picknick eller utflykt… eller så kan man äta upp den helt själv! Den är nämligen oemotståndligt god!

Värm vattnet till fingervarmt, smula ner jästen och rör om. Blanda i resterande ingredienser och knåda 10 minuter i en bakmaskin tills degen blivit glansig, fin och känns elastisk. Låt vila 10 minuter.

Ställ ugnen på 190 grader.

Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen.

Kavla ut eller dra försiktigt ut degen till en rektangel och bred ut fyllningen i ett jämt lager. Vik degen en gång på mitten. Kavla lätt över degen så alla luftbubblor försvinner och all fyllning sätts på plats. Skär remsor på ca 2 cm. Ta 2-3 remsor och snurra runt tills du fått ett stort nystan. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 1 timme.

Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS