INSTRUCTIONS

Saffranskladdkaka

Trodde aldrig att en saffranskladdkaka kunde vara så vansinnigt god!

Jag använde mig av vit choklad istället för mörk choklad i det här receptet och resultatet blev jättebra. Lika kladdig som en ”vanlig” kladdkaka men med smak av saffran. En kladdkaka jag inte bara kommer baka till jul utan flera gånger om året.

Jag toppade min saffranskladdkaka med vitchokladmousse och kokosflingor.

 

Ställ ugnen på 175 grader. Smörj en springform på ca 22 cm.

Smält smöret i en kastrull och dra av från plattan. Tillsätt choklad och saffran och rör om tills allt har smält.

Häll ner socker och tillsätt ett ägg i taget. Tillsätt sedan vetemjöl och vaniljsocker. Rör samman tills allt blandats ordentligt.

Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 12-16 minuter. Den ska fortfarande vara lös i mitten när du tar ut den. Låt svalna något i rumstemperatur och ställ sedan in saffranskladdkakan i kylskåpet så den blir riktigt kall, ca 1,5 timme innan servering. Förvara i kyl upp till en vecka.

Pudra med florsocker innan servering och toppa med lite grädde.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS