INSTRUCTIONS

Sushi – Makirullar

Jag bara älskar sushi! Det är gott, kul att göra och inte speciellt svårt som många av oss kanske tror.

Maki är det japanska namnet på den klassiska sushirullen med sjögräs. Fyll din makirulle med färsk lax, avokado, gurka m.m. När du lärt dig göra en rulle kan du enkelt fylla med just dina favoritingredienser.

Glöm inte att äta sushin tillsammans med japansk soja, inlagd ingefära samt wasabi.

Lägg riset i en kastrull. Skölj riset tills vattnet ser klart ut. Mätt upp vatten på nytt. Låt stå i 30 minuter.

Rör om riset. Koka upp vattnet. Täck med lock, sänk värmen till det lägsta. Sjud i 20 minuter.

Dra kastrullen från värmen. Låt stå i 15 minuter utan att lyfta på locket.

Blanda risvinäger, socker och salt i en kastrull. Värm försiktigt på spisen utan att koka bara att salt och socker löser sig.

Lägg över riset i en bred form. Häll risvinägern över hela riset. Blanda försiktigt vinägern med riset utan att mosa riskornen.

Låt riset svalna något och lägg sedan över en fuktig handduk.

Skär gurkan i tunna långa stavar. Skär även laxen och avokadon i smala avlånga bitar.

Lägg ca 1 cm tjockt lager ris på 2/3 av sjögräsarket. Lägg en rad med gurka, avokado och lax i mitten av riset. Rullar ihop och samtidigt pressa försiktigt. Pensla lite vatten på sista delen av sjögräsarket för att klistra ihop rullen.

Skär upp rullarna med en vass kniv. Servera med wasabi, soja och ingefära.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS