Mirror glaze
6 minuter
35 minuter
Till en tårta
Vardag som fest
Hacka den vita chokladen och lägg den i en bunke. Rör ut gelatinpulvret med vatten i en skål och ställ åt sidan.
Koka upp strösocker, vatten, glykos och kondenserad mjölk i en kastrull. Låt puttra någon minut på medelvärme tills allt sockret smält.
Tag kastrullen från värmen och rör ner gelatinet i sockerblandningen.
Häll den varma blandningen över den vita chokladen. Låt stå ett par minuter. Tillsätt valfri färg och mixa slätt med en stavmixer. Försök undvika att det kommer in luft i glazen. Man kan sila för att få bort eventuella luftbubblor.
När glazen är ca 33 grader är det dags att hälla den över tårtan. Tag ut tårtan ur frysen och placera den på ett galler. Börja med att hälla glasen längst ut på tårtan så alla kanter täcks ordentligt. Häll sedan resten av glazen över tårtan och låt den rinner ner på sidorna. Låt stelna några minuter innan du flyttar tårtan till ett serveringsfat. Dekorera!