Mini våfflor med Choklad- och kokosmousse och salt Kolasås
5 minuter
1 timme
16-20
Kalas/Fest
Till dom här glassarna köpte jag färdiga våfflor som jag fyllde med chokladmousse med rostad kokos och toppade med en salt kolasås och några bananchips 😍 Just love it!
Chokladmousse- Rosta kokosen i en kastrull så den får en gyllenbrun färg. Tillsätt kokosgrädden och värm upp. Rör ner chokladen, rör tills allt har smält. Ställ åt sidan och låt svalna något!
Vispa 400 g grädde och vänd försiktigt ner i choklad- och kokosblandningen. Häll upp i en spritspåse och låt stela i kylen.
Kolasås- Blanda socker, sirap och vatten i en stor kastrull. Koka upp på hög värme. Rör om i början av kokningen. Låt sedan puttra på hög värme tills sockerlagen blir gyllenbrun.
Värm under tiden upp vispgrädden i en annan kastrull. När sockerlagen blivit gyllenbrun sänker du värmen och häller försiktigt ner den varma grädden. Det kommer bubbla och fräsa en hel del, så var försiktig. Låt koka sakta några minut tills kolan tjocknar lite.
Dra kastrullen från plattan och rör ner flingsalt och smör. Rör inte för mycket. Låt kolan svalna.
Montering- Häll lite kolasås i botten av en våffla. Spritsa sedan på choklad- och kokosmousse och toppa med banan chips och mera salt kolasås.