Mannagrynskaka med kokos
Förberedelsetid
5 minuter
Tillagningstid
30 minuter
Portioner
15-20 bitar
Målgrupp
Fika & Fest
Börja med att göra sockerlagen. Blanda socker, vatten och citronsaft i en kastrull. Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda i ca 4 min. Ställ åt sidan för att svalna något.
Smörj en springform med smör.
Blanda mannagryn, kokos, strösocker och bikarbonat ordentligt i en skål. Tillsätt de övriga ingredienser till kakan, blanda väl och häll sedan smeten i den smorda formen. Toppa med kokos.
Värm ugnen till 175°. Baka kakan mitt i ugnen i ca 25-30 min.
Ta ut kakan och häll över sockerlagen. Låt stå i rumstemperatur ca 1-2 timmar. Täck kakan när den svalnat så den inte torkar ut. Förvarar i kylen, håller upp till 10 dagar.