INSTRUCTIONS

Ett populärt bakverk från mellanöstern som är lätt att göra.

Mannagrynskakan slängs snabbt ihop och dränks sedan i sockerlag för att få den riktigt saftig och god.

En mjuk kaka som passar lika bra att servera till kaffet, som efterrätt eller varför inte till kalaset.

Börja med att göra sockerlagen. Blanda socker, vatten och citronsaft i en kastrull. Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda i ca 4 min. Ställ åt sidan för att svalna något.

Smörj en springform med smör.

Blanda mannagryn, kokos, strösocker och bikarbonat ordentligt i en skål. Tillsätt de övriga ingredienser till kakan, blanda väl och häll sedan smeten i den smorda formen. Toppa med kokos.

Värm ugnen till 175°. Baka kakan mitt i ugnen i ca 25-30 min.

Ta ut kakan och häll över sockerlagen. Låt stå i rumstemperatur ca 1-2 timmar. Täck kakan när den svalnat så den inte torkar ut. Förvarar i kylen, håller upp till 10 dagar.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS