INSTRUCTIONS
Lussekatter med Mandelkräm
Magiskt goda och saftiga lussekatter med en krämig mandel-och vaniljfyllning.
1 timme 40 minuter
10 minuter
24
Högtider, fest, kalas
Lös upp jästen i mjölken och tillsätt resterande ingredienser. Arbeta degen med degkrok i maskin på medelhastighet ca 10 min. Degen kommer att kännas kladdig i början, men kommer att gå ihop efter en stund. Degen är färdigknådad när den släpper kanterna, är mjuk och glansig. Låt degen vila 15 minuter. Detta gör degen lättkavlad.
Arbeta ihop smör, mandelmassa, florsocker och vaniljsocker till fyllningen.
Kavla ut degen till en stor rektangel på ca 70x40 cm. Bred ut mandelfyllningen på degen och vik degen dubbel, skär ut remsor som du rullar från varsin enda in mot mitten. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
Låt bullarna jäsa minst 1 timme i rumstemperatur.
Gör sockerlagen genom att koka upp vatten och socker. Ställ åt sidan.
Tryck ner russin i dom färdigjästa lussekatterna och pensla sedan med ägg. Grädda i 200 grader i 10 minuter. När bullarna är klara pensla direkt med sockerlagen. Då blir de glansiga och du stänger in fukten vilket gör att bullarna håller sig saftiga längre. Strö över socker och låt dem svalna på plåten.