INSTRUCTIONS

Lattebit

Vem drömmer inte om en mumsig kondisbit med choklad och kaffe, en underbar kombination!
Det här receptet med chokladboll och en len kaffesmörkräm i mitten som dessutom är doppad i vit choklad får alla fikasugnas dröm att gå i uppfyllelse, utan tvekan!

En given favorit både för stora och små. Åtminstone för oss här hemma!
Dekorera med grovt riven vit choklad och strössla på med lite snabbkaffe för en snyggare look.

 

Smörkräm: Värm grädden och tillsätt snabbkaffet. Rör om och låt stå.

Börja med att vispa det rumstempererade smöret med elvisp så det blir vit och fluffigt, tar ca 4 minuter.

Tillsätt hälften av florsockret och vispa tills det blivit helt slätt. Tillsätt resten av florsockret och vaniljsockret, vispa tills den är helt klumpfri.

Häll ner grädden, lite i taget. Fortsätt vispa tills du fått en fin och len smörkräm.

Ha upp smörkrämen i en spritspåse och spritsa ut 2 långa remsor på 30 cm på en plåt med plastfilm och ställ in i frysen medans du gör chokladbollssmeten.

Chokladbollssmet: Mixa samman havregryn och kokos i en matberedare eller mixer.

Mät upp alla ingredienser i en skål och blanda samman till en krämig konsistens.

Dela chokladbollssmeten i 2 lika delar. Platta ut 2 st rektanglar på bakplåtspapper ca 30x8 cm. Lägg den kalla smörkrämsremsan i mitten av chokladbollssmeten och nyp ihop så du får en lång chokladrulle. Ställ i kylen minst 30 minuter.

Smält den vita chokladen (spar ca 20 g till dekor), tillsätt olja och rör om. Låt svalna något.

Ta ut chokladrullarna från kylen och skär 8 lika stora delar. Doppa varje bit i chokladen och dekorera med riven vit choklad och ev krossat snabbkaffe.

Förvara i kylskåp i tättförsluten burk upp till 10 dagar. Går även utmärkt att frysa.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS