INSTRUCTIONS

Knäckig Äppelkaka

En klassisk svensk mjuk sockerkaka fylld med äpplen och kanel.

Vilken äppelkaka! Saftig, mjuk och lätt att baka! Och genom att byta ut en del av det vanliga sockret till farinsocker ger det en lätt knäckig ton som gör att äppelkakan blir helt oemotståndlig.

En äppelkaka kan man äta precis när som helst. Åtminstone om du frågar mig.

Servera med hemgjord vaniljsås för att få en lite lyxigare dessert, vaniljglass är en favorit här hemma eller ät den precis som den är.

Man får passa på att baka massor av kakor så här i äppeltider, tänk att det blir så saftigt och gott med äpplen i smeten! I det här receptet har jag vänt äppelklyftorna i kanel och socker före gräddningen.

Nu till receptet!

Börja med att skala och skiva äpplena i tunna skivor. Pudra över kanel och strösocker och rör om.
Gör smeten och häll upp i en smord och bröad form på 22-24 cm i diameter. Lägg äppelskivorna i ett runt mönster ovanpå smeten och grädda kakan längst ner i ugnen.

Denna äppelkaka är helt magisk! Ett måste för er som älskar kakor med äpplen. Mums!

Sätt ugnen på 160 grader.

Skala och skiva äpplena i tunna skivor. Pudra över kanel och strösocker och rör om. Ställ åt sidan.

Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och häll över det smälta smöret, rör om. Rör ihop alltsammans till en slät smet.

Häll smeten i en smord och bröad springform, 22-24 cm i diameter. Lägg äppelskivorna i ett runt mönster ovanpå smeten.

Grädda kakan längst ner i ugnen i 40-50 min. Servera gärna med hemgjord vaniljsås.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS