Kärleksmumsmuffins
15 minuter
20 minuter
18 st muffins
fika & Fest
Sätt ugnen på 175 grader och ställ ut 18 st muffinsformar på en plåt.
Smält smöret, häll ner mjölken och ställ åt sidan.
Vispa ägg och socker tills det blivit ljust och fluffigt, tar ca 5 minuter med elvisp.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta sedan ner det i äggfluffet. Vänd runt försiktigt, smeten ska vara klumpfri. Tillsätt smör- och mjölkblandningen och rör ihop till en jämn smet.
Häll upp smeten i formarna och grädda ca 17 minuter mitt i ugnen. Kolla med en sticka/tandpetare så att dom är klar, stickan ska vara torr. Ta ut muffinsarna ur ugnen och gör ett hål i mitten med t.ex skaftet av en slev.
Glasyr- Smält smöret och tillsätt sedan resterande ingredienser och rör ihop. Häll/spritsa ner lite glasyr i muffinsen. Toppa sedan varje muffins med lite glasyr och tryck försiktigt ner muffinsen i en liten skål med kokos.
Låt svalna ordentligt så glasyren stelnar. Förvara i tätslutande burk med lock.