INSTRUCTIONS

Kanelsnäckor

Älskade kanelbullar… eller kanelsnäckor!
Bullar är bland det bästa jag vet! Jag kan äta dom precis när som helst, var som helst.

Dessa godingar är gjorda på ett annorlunda sätt, inte alls som dom traditionella rullade kanelbullarna som man kanske är van att se. Dom här har jag rullat som vanligt men skurit bredare och tryckt till på mitten så man får en snäckliknade form. En annorlunda kanelbulle… en kanelsnäcka helt enkelt.

Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt sedan resterande ingredienser.

Arbeta degen 10 minuter i maskin eller för hand tills den släpper från kanterna på bunken. Låt degen vila 20 minuter.

Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen.

Kavla ut degen till en rektangel och bred på fyllningen jämt över hela. Rulla ihop degen längs långsidan.

Skär ca 4 cm breda remsor av degen. Tryck till i mitten på varje bulle med något smalt tex baksidan av en kniv. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 30-40 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö på brun farinsocker. Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter tills de är gyllenbruna. Låt bullarna svalna på galler under duk.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS