Hallondröm med Krisp
Förberedelsetid
6 minuter
Tillagningstid
40 minuter
Portioner
6 portioner
Målgrupp
Högtider, fest, kalas
Krisp: Blanda samman alla ingredienser till krispet. Smula ut degen på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen på 200 grader 10-12 minuter, eller tills det fått fin färg. Låt svalna!
Halloncurd: Mätt upp alla ingredienser till halloncurden förutom smöret i en kastrull och låt sjuda ett par minuter, rör om hela tiden. Den ska bli tjock och krämig. Ta kastrullen åt sidan, tillsätt smöret och rör om. Plasta och ställ in i kylen.
Montering: Vispa ihop grädde och mascarpone till en krämig konsistens. Ta fram glas och lägg lite krisp i botten, fördela sedan halloncurden, toppa med grädde och avsluta med lite krisp.
Tips! Både krispet och hallonkrämen går bra att förbereda 1-2 dagar innan servering.