INSTRUCTIONS

Daimtårta

Här har ni en hemgjord daimtårta som smakar exakt som den du köper i frysdisken i butik… Fast ännu godare! Nu behöver du inte köpa den frysta varianten längre, för det här receptet är busenkelt. Den går dessutom bra att frysa, bara att plocka fram en bit när du själv önskar.

Den här är så drömmigt god så du kan inte ana!
Den här smaskiga tårtan har härligt mjuka mandelbottnar som toppas med en gudomlig smörkräm, sist men inte minst avslutas den med ett lager marabou daim.  MUMS!

Sätt ugnen på 175 grader. Rita upp cirklar på 22 centimeter i diameter på bakplåtspapper.

Vispa äggvita till fast skum. Tillsätt socker lite i taget och fortsätt vispa till fast maräng. Vänd ner mandelmjölet. Spritsa eller bred ut mandelmarängen på bakplåtspapper. Grädda i ca 22 minuter.

Vänd bottnarna direkt uppochner på mandelbottnarna och dra försiktigt av pappret och låt svalna.

Sjud upp äggulor, mjölk och socker. Låt svala något! Tillsätt det kalla smöret och rör om tills allt har smällt. Låt sedan krämen kallna och stelna i kylskåp.

Bred ut hälften av smörkrämen på den understa bottnen, lägg den andra botten ovanpå och resten av smörkrämen.

Smält chokladen och tillsätt oljan. Häll den smälta och något avsvalnade chokladen över kakan och bred ut försiktigt. Låt stå i kylen minst en timme innan servering.

Betyg

( 1 Betyg )

INGREDIENTS