INSTRUCTIONS

Cake Pops

Precis som det låter, en ”kakklubba”, en kaka på en pinne, precis som en klubba. Enklare än så här blir det inte.

Låt fantasin flöda! Ta en helt vanlig sockerkaka och tillsätt smörkräm, och om du vill kan du tillsätt krossade kakor, strössel, färg eller någon smaksättning. De här cakepopsen går lika bra till kalaset, bröllopet, dopet, baby shower, helgmyset, eller varför inte en helt vanlig dag? Och dem funkar lika bra till vuxna som till barn…

Just dom här cakepopsen innehåller lika mängd vanlig sockerkaka och mjuk pepparkaka. Jag gjorde dom till ett bröllop och det blev mycket uppskattat.

Storleken på cake pops kan verkligen variera. Jag gjorde mina på ca 25 g, en lagom storlek! Men självklart kan du göra dom större eller mindre om så önskas.
Man kan göra cakepopsen precis som man vill, både när det gäller smak och dekor. Många gör smeten med mjukost, men det här receptet har jag gjort med smörkräm, och vet ni… det blev såå bra!

Mitt recept på smörkräm hittar ni här ➡️ http://sweetandsweeter.se/recipes/smorkram-grundrecept/

 

Förbered en bricka med bakplåtspapper. Smula ner sockerkakan i en skål. Jag använde min köksassistent. Tillsätt smörkrämen och blanda till en slät smet. Rulla runda bollar på ca 25 g. Du kan självklart göra större eller mindre cake pops om så önskas. Ställ in dem i kylen ca 20 minuter så dem sätter sig något.

Under tiden smält den vita chokladen i mikron eller över vattenbad. Den behöver inte vara tempererad! Ta ut bollarna från kylen, doppa varje pinne med lite choklad och tryck försiktigt ner dem i bollarna. Ställ in i kylen ytterligare 5 minuter så chokladen på pinnarna stelnar ordentligt.

Doppa bollarna i den vita chokladen så det täcker ordentligt. Låt dem droppa av lite innan du ställer dem på bakplåtspappret. Här kan du nu innan dem stelnar lägga på strössel eller något annat roligt, eller som jag, dekorera cakepopsen efter dem har stelnat. Förvaras kylt. Håller minst 4-5 dagar i kylskåpet, men går även bra att frysa.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS