INSTRUCTIONS

En klassisk, kompakt och kladdig brownie med massa nötter och mörk choklad… Det här bakverket kan nog få chokladälskare motstå!

Det här receptet på brownies är precis så som man vill ha den, kompakt, söt och lite seg i konsistensen. Underbart! Och att dessutom doppa dom mörk choklad gör det hela lite extra lyxigt 🤗

Brownies är ett underbar amerikanskt bakverk… och här i Sverige har vi vår traditionella kladdkaka. Om du aldrig har bakat brownies så bara måste du prova!

Sätt ugnen på 160 grader. Lägg bakplåtspapper i botten av en form på ca 15x25 cm eller i en rund springform på ca 24 cm.

Hacka hasselnötterna grovt och ställ åt sidan.

Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, sirap, kakao, salt och vaniljsocker. Rör ner äggen, ett i taget.

Vänd till sist ner vetemjöl. Blanda ihop till en slät smet.

Häll smeten i formen och toppa med dom hackade hasselnötterna (spar lite nötter till garnering). Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna ordentligt.

Skär brownien i bitar. Smält den mörka chokladen. Doppa varje browniebit i choklad och toppa med nötter och flingsalt. Låt chokladen stelna helt innan servering. Förvara i kyl.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS